Parodontologie

bij Tandheelkundig Centrum Hannibal

Parodontitis is de ontsteking van de weefsels rondom de tand. De parodontitis wordt door bacteriën en een ontstekingreactie van het lichaam veroorzoakt. Het kaakbot wordt hierbij aangetast waardoor het bij gevorderde parodontitis tot tandverlies komt. 

Bij de tandarts wordt niet alleen gekeken naar de gezondheid van uw tanden en kiezen, maar ook naar het tandvlees. Veel mensen hebben last van bloedend tandvlees bij het poetsen. Dit kan betekenen dat uw tandvlees ontstoken is.
Oorzaak van de tandvleesontsteking is de aanslag, die zich boven en onder de tandvlees vestigt. Deze aanslag bestaat uit etensresten, bepaalde speekseldelen en vooral bacteriën. De zure afscheidingen van deze bacteriën veroorzaken caries en tandvleesontsteking.
Indien deze aanslag niet op tijd verwijdert wordt groeit deze aanslag in de diepte richting tandwortel. Nu onstaat een ruimte tussen tandwortel en tandvlees, de zo genoemde 'pocket'. Deze pocket is de ideale leefruimte van de bacteriën.

Om die reden is het belangrijk de parodontitis zo snel mogelijk te behandelen. Indien de parodontitis niet gestopt wordt, komt het tot versoepeling (het losmaken) van de tanden en tenslotte tot tandverlies. Verdere gevolgen van een onbehandelte parodontitis kunnen een verhoogt risico voor complicaties tijdens zwangerschap, hartziektes en diabetes zijn.
Een bestaande parodontitis wordt door een systematische parodontalbehandeling tot stilstand gebracht. Grondslag van elke parodontalbehandeling is de volledige verwijdering van de bacteriële aanslag. De systematische parodontalbehandeling bestaat uit voorbehandeling, hoofdbehandeling en nabehandeling. Indien nodig worden ook antibiotica voorgeschreven.

Nazorg
Door de systematische parodontalbehandeling heeft men eerst de ziekte gestopt. Door onze dagelijks eten komt de aanslag opnieuw tussen de tanden en tandvlees. Daarom is het belangrijk de aanslag in regelmatige perioden professioneel te laten verwijderen (door de tandarts of monhygiëniste), om effectief een vernieuwde parodontitis te voorkomen. Het doel is om u ook als u oud bent van een mooie lach met uw eigen tanden te kunnen laten genieten.

Maak een afspraak!

Wij helpen u graag

Ik verheug me om u in onze praktijk te mogen verwelkomen. Wij mensen zijn verschillend en iedere mens is uniek. Daarom neem ik (en mijn team) de tijd om goed naar u  te luisteren,  en u als mens goed te begrijpen. Op deze basis kunnen wij voor u de beste behandeling plannen.

Bel ons

Social media
Volg ons via facebook, instagram en linkedin!

Nieuwsmail

Wilt u op de hoogte blijven van onze praktijk? Meld u aan voor onze nieuwsmail!

Aanmelden
Contact

Tandheelkundig Centrum Hannibal
Emmastraat 5
7513 BA Enschede
(053) 430 40 36

info@tandheelkundehannibal.nl
www.tandheelkundehannibal.nl